Kenapa Amy buat business Jihad Ekonomi ni

Kenapa Amy buat business Jihad Ekonomi ni

Assalamualaykum dan selamat sejahtera.
Apa kabar semua?  semoga sihat selalu insyaA
Amy nak citer sikit ni. Harap u all dpt inspirasi dr cerita amy

Bismillahirrahmanirrahim…
CERITA BUDAK NAKAL…
Sejak kluar skola menengah, mak Amy dah ajak amy masuk Herbalife. Masa tu Amy blaja mcm2 psl bisnes, mcm mane nak cari prospek, apa benda prospek ni, mcm mane perbezaan traditional business Vs. MLM… sume amy blaja dlm environment MLM masa tu.. amy ingat lg masa tu amy budak yg confident gile.. dlm LRT amy x duduk diam mcm org lain.. caaaaaakaaap je dgn sape2.. makcik, pakcik, akak.. cina india sume amy hantam  I’m unstoppable babeh haha..

Masa tu jgk amy 19thn, baru masuk Foundation University Nottingham Malaysia Campus, kat campus pun amy budak yg bwk penimbang ke sana ke mari hehe.. buat shake party kat cafeteria bla3… amy ingat lg housemate amy tanye malam2.. “Amy nak pergi mana malam2 ni?” da kul 1 kod masa tu.. tgh malam la.. amy pg setiap dorm.. masukkn flyers bwh pintu “Free Health Appointment dgn penimbang amy masa tu” haha klaka ingat balik.. budak ni mmg x takut hantu.. so tula amy.. budak yg sgt determined and persistent.. smpai lecturer matSalleh amy kene bg amy sorang lecture psl keburukan MLM.. tapi amy x kesah.. teruskan..

So skrg ni setelah meningkat usia 22thn, baru kawin tahun ni.. Amy hidup bahagia bersama suami tercinta.. the end..
.
.
.

Haha xdela..
Sbnarnye masa buat herbalife dulu.. record amy kat university, amy buat RM1k seminggu.. cuma.. 1 hari amy balik rumah (amy dok hostel time tu).. dlm keta lg mak amy ckp :” Amy! Mama ada jumpa 1 MLM yg lg bagus! Dia punye product power amy! Dia jual aloevera, sistem dia pun bagus bla bla bla”.. amy frust gile masa tu sbb dah syok dgn Herbalife.. tiba2 mama nak tukar company plk.. haduhhh sedih gile time tu.. budak 19thn kod.. amy ingat lg amy msg Uncle Allen(upline amy).. say good bye.. x jumpa pun dia  so lepas tu amy ikod mak amy la.. masuk.. jeng3 cer teka haha.. FOREVER LIVING  Best jgk la.. walaupun environment dia lain skit tapi company dia lg bgus dr Herbalife la (from my perspective) so amy buat la Forever Living dlm 1 tahun.. record amy RM30k dlm masa 3 bulan.. so okla all was well.. pastu amy realize MLM ni byk restriction groups, hasad dengki, drama and bla3 more drama.. so okla amy decide to quit.. nak buat traditional business.. dah xnak masuk mana2 MLM.. bosan.

Tapi dlm diri amy ni masih byk cell2 “business” yg active tau. Org lain nmpk cam amy pendiam.. x byk ckp.. tapi amy very selective dgn sapa amy bergaul.. sbb kita kene jaga energy kita kan sentiasa positive.. so amy decide nak “Blaja Dakwah”.. bukan amy plan dr awal sbnarnye.. terjumpa  Tapi Alhamdulillah Allah atur hidup amy as such.. Amy jd volunteer IDT(Interactive Dakwah Training).. smpai skrg.. blajar cmne nak ajak org masuk Islam and ajar muallaf ttg Islam.. so okla best giler kitorg cam Family.. kat situ jgk amy jumpa suami amy (Firdaus Musa) My heartthrob ahaks ;D.. so okla.. sepanjang masa jd volunteer kat IDT, amy terlupa skejap cita2 amy nak ada business sendiri.. amy mcm x kisah lgsung psl business and focus on dakwah.. blaja sirah, blaja tauhid feqah.. sume la.. siap masuk diploma 6 bulan.. tinggal diploma part 2 je tergendala skit sbb x ramai org..

Sampai masa kawin pun amy dah mcm set nak jd pendakwah tegar.. mcm Bro Lim Jooi Soon haha.. tapi.. lepas kawin baru amy masuk realiti sebenar.. xde duit cmne nak survive dlm dunia ni beb? Ada la duit sisa MLM dulu tp seciput je.. tu pun diorg dah buat policy sape x beli produk dlm masa 1 thn, company Forever Living akan buang nama kita.. sampai hati FLP  lol.. anyway.. I hv to think fast.. cmne nak buat duit.. dah ada suami.. nnti ada anak.. cmne nak bina family xde duit ni? Husband amy buat grab.. but for sure la x enough kan.. so amy mintax la doa kat Allah.. bg idea ke ilham ke apa2 la..

So around this time, mak dgn adik amy (anyss) ajak join Jihad ekonomi ni. Diorg pun blum daftar lg dah ajak amy ciss.. haha.. so okla amy pg Preview diorg hr Selasa malam kat Danau kota.. amy ingat lg muka skeptical amy.. dgn tgk poster.. amy fikir “Apa benda la NDlala ni dah la nama x professional lgsung.. muka x mcm mentor berjaya pun”.. haha sorry uncle.. those are legit my first impressions.. so okla dgn muka masamnye amy dgr talk NDlala(skrg panggil “uncle”).. amy dgr dia ckp.. semakin dia ckp.. semakin make sense.. amy kata ya Allah ni la doa amy! Ada mentor Millionaire, ada sistem best, ada group business buddies best yg sama2 smangat positive nak berjaya cam kita.. okla balik rumah amy pun citer kat hubby amy.. next week dia dtg Preview plk so kita 4org join(amy, anyss, mama, abg Fer).. kitorg share code number. Jimat!..

So tula x jawab lg ni! haha soalan atas tu.. Kenapa amy join business uncle NDlala ni?… jeng3..
1. Amy nak cepat kaya.. comission dia RM1000 seorg, bukan RM10 mcm buat dropship, bukan RM70 mcm business topup ke.. tapi RM1000 hamik kau haha.. cukup 24bulan Jutawan (keje sama je  aha jackpot babeh!

2. Ada mentor MULTI-MILLIONAIRE! Bukan sweet talker mcm MLM, bukan makcik kiah jual karipap..(sorry makcik kiah no offense hehe .. tapi MULTI-MIllionaire yg sanggup ajar kita tiap2 minggu.. bila2 ada masalah blh contact uncle..Uncle!!! amy ada masalah!! hah! guarantee road to success step by step insyaAllah

3. FREE COACHING smpai mati bangun balik pun blh berjaya insyaAllah.. (cuma jgn uncle meninggal dah la hehe) insyaAllah kita doakn uncle ND panjang umur smpi sume org jd jutawan insyaAllah

so tu la.. comission RM1k, mentor Multi-Millionaire, FREE coaching smpai mati/berjaya ;D

Amy kat sini la skrg dlm hidup amy.. insyaAllah more success to come.. sape nak join group kitorg blh watsap amy nnti amy bg jemputan dtg FREE PREVIEW kitorg kat Danau Kota Setapak.

Lastly, amy nak ckp.. amy sedih.. amy sedih tgk sesetengah org walaupun peluang ada depan mata tapi x cukup “sayang” utk diri kita, nak tgk diri kita berjaya.. amik tindakan cepat k. Buat keputusan ni utk diri korang sendiri. Salam Jumpa Di Puncak Kejayaan! N Syurga insyaAllah!

Assalamualaykum

ni watsap amy.. http://www.wasap.my/+60173679917/hi amy

oh ye.. budak “Nakal” tu sbb amy kuar university.. x habis study.. bapak amy frust sgt sbb dia academician hehe.. sorry bah.. nnti amy kaya raya amy bwk abah jalan2 k.. salam


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *